logo

Wat zijn NoCx?

< Overzicht

Waarom zijn NoCx zo slecht voor ons?

NoCx zijn stoffen die niet ‘communiceren’ met onze eigen lichaamscellen. Als we iets eten bekijkt ons lichaam wat er met de ingenomen stofjes moet gebeuren. Het ene stofje herkent hij wel en vindt gelijk zijn weg in ons lichaam en anderen herkent hij niet. Stoffen die wel herkent worden zijn bv vitaminen, mineralen, spoorelementen en bioactieve stoffen. Deze stoffen communiceren met onze lichaamscellen. Stoffen die ons lichaam niet herkent ‘communiceren’ niet met onze lichaamcellen en slaat ons lichaam dan zomaar ergens op. Daar zorgen ze voor vervuiling en verzuring. Deze stoffen noemen we NoCx!

Deze NoCx zijn de grootste veroorzaker van de meeste vervuilingsziekten zoals:

overgewicht, insulineresistentie, leptineresistentie, aderverkalking, hoog cholesterol en tricglyceriden,, hoog homocysteine gehalte, Leververvetting, glycation en AGE’s, galstenen nierstenen en jicht, slaapproblemen, allergieen en voedselintolleranties, lekke darmsyndroom, stress.

Als je dit rijtje even rustig hebt doorgenomen, dan ziet het ernaar uit dat dit wel veel voorkomende ziekten zijn. Zijn NoCx dan echt zo slecht? Jazeker! Ons huidige eetpatroon sluit niet aan bij wat ons lichaam het liefst heeft. Erger nog…het vervuilt het lichaam alleen maar.

We dachten dat de industriele revolutie ons voorruitgang ging bieden, maar we zijn nog nooit zo ziek geweest. Onze voeding is veranderd maar onze genen niet. De voeding communiceert niet meer met ons lichaam. Ons huidige voedsel is niet hetzelfde als het oorspronkelijke voedsel waar wij voor gebouwd zijn. Ook worden er nog eens additieven bij gedaan. Zoals smaakversterkers, e-nummers, fructosestroop enz. Ze verstoppen de systemen in ons lichaam en vervuilen onze darmbacterien, welke verantwoordelijk zijn voor onze weerstand. Verder verzuren ze ons milieu, waardoor er ontstekingen ontstaan. In de natuur komen NoCx niet voor. Wij zijn natuur, ons lichaam is natuur, dus logisch toch dat ons lichaam vraagt om natuurlijke voeding, waar ons lichaam voor gemaakt is om te gebruiken. Daar draaien wij het beste op en blijven het gezondst.

Conclusie

Conclusie: Probeer NoCx te vermijden, eet dus eerlijk onbewerkt voedsel waar je lichaam blij van wordt en in kan zetten om je gezond te houden. De zogenaamde "whole foods" Gewoon alles wat groeit en bloeit in de natuur. Daar wordt je lichaam blij van.

Maak nu een afspraak