logo

Wat is orthomoleculair?

< Overzicht

Een orthomoleculaire behandeling

Is erop gericht de gezondheid te bevorderen of ziekteprocessen te vertragen/ verbeteren of te herstellen. Hierbij worden alleen natuurlijke hulpmiddelen gebruikt. De behandeling heeft tot doel om het lichaam de nodige bouwstoffen te geven zodat het zelf herstellende vermogen van het lichaam wordt ondersteund. Dit gebeurt in de eerste plaats met het aanpassen van de voeding en eventueel ondersteunt met supplementen. Uit vele recente onderzoeken blijkt steeds vaker de directe relatie tussen ons huidige voedingspatroon en de moderne ziektenbeelden. Zo is inmiddels duidelijk dat de voedingsgewoonten een rol spelen bij het ontstaan van bijvoorbeeld, hart- en vaatziekten en diabetes.

Ook voor gezonde mensen

Zelfs voor een gezond persoon is het nog moeilijk om alle voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft, binnen te krijgen. Het meest bekende voorbeeld hiervan is wel foliumzuur. Ook de reguliere geneeskunde ziet hier de waarde van in en adviseert vrouwen die zwanger willen worden om extra foliumzuur te nemen om zo het risico op een open ruggetje te verkleinen.

De orthomoleculaire behandeling is gebaseerd op het behandelen van de oorzaken van uw klachten en niet op de symptomen. Alleen als je de oorzaak aanpakt komt er blijvend resultaat. Niet elke diagnose heeft bijvoorbeeld dezelfde oorzaak. Daarom is een uitgebreid consult nodig om samen in gesprek zoveel mogelijk data te verzamelen om tot een oorzaak te komen en daar een individueel behandelplan voor te maken. Eventueel kunnen er nog aanvullende onderzoeken worden gedaan.

Maak nu een afspraak